Wie waxt mij?

Ik ben, toen ik destijds voor mijn stage in Porto woonde, regelmatig gewaxt door een Braziliaanse vrouw. Met mijn (donkere) haargroei had ik gemakkelijk een echte Zuid-Europeaanse kunnen zijn. Zij sprak slecht Engels, ik sprak slecht Portugees. Desalniettemin werd ik direct na mijn eerste bezoek een van haar vaste klanten.

Zelfs zonder veel woorden wist zij mij op mijn gemak te stellen en voerde ze vriendelijk en vakkundig haar werk uit. Sinds het begin van mijn pubertijd, toen het schaamhaar vrolijk begon te groeien, had ik mijzelf niet meer zo fris, glad en schoon gevoeld!

Deze herinnering is mij altijd bij gebleven. Pas jaren later ontdekte ik dat het ontharen van anderen met filmhars eigenlijk een heel leuke en dankbare bezigheid is. Hobby werd een bijverdienste en zodoende heb ik in 2010 ‘CeraCare® Waxsalon’ opgericht.

Ik ben geschoold schoonheidsspecialiste en (MBE) gecertificeerd in het uitvoeren van de Brazilian Wax en Hollywood Wax.

Mijn kennis en ervaring deel ik graag met anderen. Hierom geef ik ook met plezier les in ‘Ontharen door middel van harsen en waxen’ in mijn salon en ben ik gastdocente aan De Schoonheidsschool in België.

Alvorens CeraCare® Waxsalon destijds officieel te openen, heb ik veelvuldig familieleden en vriendinnen onder handen genomen om mijn kwaliteit en vakvaardigheid in zekerheid te stellen. Hierin ben ik naar ieders tevredenheid geslaagd. Enkele ervaringen van het eerste uur zijn te lezen als referentie.

Hartelijke groeten en tot ziens!

Beatrijs van Oostveen.