Wie waxt mij?

Ik ben, toen ik destijds voor mijn stage in Porto woonde, regelmatig gewaxt door een Braziliaanse vrouw. Met mijn (donkere) haargroei had ik gemakkelijk een echte Zuid-Europeaanse kunnen zijn. Zij sprak slecht Engels, ik sprak slecht Portugees. Desalniettemin werd ik direct na mijn eerste bezoek een van haar vaste klanten.

Zelfs zonder veel woorden wist zij mij op mijn gemak te stellen en voerde ze vriendelijk en vakkundig haar werk uit. Sinds het begin van mijn pubertijd, toen het schaamhaar vrolijk begon te groeien, had ik mijzelf niet meer zo fris, glad en schoon gevoeld!

Deze herinnering is mij altijd bij gebleven. Pas jaren later ontdekte ik dat het ontharen van anderen met filmhars eigenlijk een heel leuke en dankbare bezigheid is. Hobby werd een bijverdienste en zodoende heb ik in 2010 ‘CeraCare Waxsalon’ opgericht.

Ik ben geschoold schoonheidsspecialiste en (MBE) gecertificeerd in het uitvoeren van de Brazilian Wax en Hollywood Wax.

Alvorens CeraCare destijds officieel te openen, heb ik veelvuldig familieleden en vriendinnen onder handen genomen om mijn kwaliteit en vakvaardigheid in zekerheid te stellen. Hierin ben ik naar ieders tevredenheid geslaagd. Enkele ervaringen van het eerste uur zijn te lezen als referentie.


Inmiddels zijn we weer zoveel jaren verder. Het klinkt enorm cliché -ik weet het- maar ik wax nog steeds met veel plezier! Want ik houd van sociale gesprekken en van de voldoening die ik haal uit tevreden klanten. Iedere vrouw die mij bezoekt wil ik een uitstekend resultaat geven (‘uitstekend‘ niet al te letterlijk nemen 😉 ) en een ervaring die helaas niet helemaal gevoelloos kan zijn, maar wel erg meevalt en onderhoudend blijkt achteraf. Middels deze manier van werken heb ik reeds een vaste klantenkring opgebouwd waar ik aan gehecht ben geraakt (ook ‘gehecht‘ niet letterlijk opvatten, want ik onthecht -de haartjes- juist 😉 ). Dus durf ik wel te stellen dat waxen mijn passie is.

Hartelijke groeten en tot ziens!

Beatrijs van Oostveen.